In het schaken is momenteel de Magnus Carlsen Invitational aan de gang. Tussen april en 3 mei nemen acht topschakers het online tegen elkaar op. Het is de eerste keer dat professionele schakers een online toernooi spelen!

De Noorse wereldkampioen Carlsen is favoriet om zijn eigen toernooi te winnen. Tot 30 april wordt er in zeven rondes gespeeld om de top-4-plaatsen in de rangschikking. De beste vier gaan door naar de halve finales op 1 en 2 mei. De uiteindelijke winnaar van de finale op 3 mei wint 70.000 dollar!

Het deelnemersveld is internationaal: Magnus Carlsen (Noorwegen), Fabiano Caruana (VS), Alireza Firouzja (Iran), Anish Giri (Nederland), Ding Liren (China), Hikaru Nakamura (VS), Ian Nepomniachtchi (Rusland) en Maxime Vachier-Lagrave (Frankrijk).

Na dag 1 van ronde 3 staat – niet verrassend – Carlsen op kop (8 punten), gevolgd door Nakamura (8 punten) en Caruana (5 punten).

Vandaag speelt Giri tegen Nepomniachtchi, met die laatste als favoriet.
Tegelijkertijd neemt Vachier-Lagrave het op tegen Liren, waar de kansen meer gelijkopgaand zijn. Check de odds voor de Magnus Carlsen Invitational hier!

Ontdek meer sportweddenschappen op Napoleon Sports & Casino.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK
Lees meer

Finale PDC WK Darts 2022

Vanavond wordt de finale van het PDC World Championship gespeeld. Kleppers Michael Smith en Peter Wright nemen het…