De Ronde van Catalonië is een brok geschiedenis. De ‘Volta Ciclista a Catalunya’ wordt al sinds 1911 georganiseerd. Alleen de Tour de France en Giro d’Italia zijn oudere rondes!

Ook de grote wielerteams vinden het aangenaam toeven in Catalonië. Deceuninck – Quick-Step vaardigde o.a. João Almeida en Rémi Cavagna af, maar ook Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Chris Froome (Israel Start-Up Nation), drievoudig winnaar Alejandro Valverde (Movistar), Richard Carapaz en Geraint Thomas (Team INEOS – Grenadiers), Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), en Marc Hirschi (UAE Emirates) doen mee.

Luis León ‘Superman’ Sánchez (Astana – Premier Tech) is klaar om zijn titel van 2019 te verdedigen! Toen eindigden Adam Yates en Egan Bernal mee op het podium. In 2020 werd er geen Ronde van Catalonië georganiseerd.

De broers Adam en Simon Yates zijn bij de drie favorieten om de Ronde van Catalonië te winnen. Ook Richard Carapaz en Richie Porte (winnaar in 2015) maken een goede kans.

Drie keer won er een Belg in Catalonië, maar de laatste keer is al geleden van Freddy Maertens in 1977. Jurgen Van den Broeck eindigde derde in 2012. Thomas De Gendt is de Belg waarvan het meest verwacht wordt in deze ronde, maar hou je adem niet in voor eindwinst van De Gendt.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK
Lees meer

Wedden op volleybal

Met bijna 1 miljard fans is volleybal een van de populairste sporten ter wereld! De sport wordt op…
Lees meer

Money time in de NBA

De LA Lakers hebben zich afgelopen weekend als eerste geplaatst voor de finale van de Western Conference. Stadsgenoot…