Ruim 25 jaar geleden werd de WNBA opgericht, een baanbrekende competitie voor het professionele basketbal voor vrouwen. Wedden op de WNBA zorgt voor spanning van mei tot oktober. Probeer het eens uit!

In 1997 begon de WNBA met acht teams, maar in 2000 werden er al 16 franchises ingeschreven. Sinds 2010 ligt het aantal deelnemende teams op 12. 

De competitie is gelijkaardig aan andere Amerikaanse sporten. Er is een regulier seizoen, met wedstrijden in twee verschillende conferences, die uiteindelijk uitmonden in de play-offs. Het zijn de beste acht teams die meedoen aan de play-offs, ongeacht hun positie in het conference-klassement. De eerste rondes van de WNBA play-offs zijn rechtstreekse uitschakeling, maar de halve finale en de finale worden gespeeld in een best-of-seven-format. 

Sinds 2020 is er ook nog de Commissioner’s Cup. Daarin speelt elk team tien bekermatchen in hun eigen conference. De eerste van elke cup-conference gaan door naar de bekerfinale.

Op welke wedstrijden en ploegen kan ik wedden?

Klaar om te wedden op de WNBA? Dan check je best even welke teams er zoals zijn. 

Eastern Conference: Atlanta Dream, Chicago Sky, Connecticut Sun, Indiana Fever, New York Liberty, Washington Mystics

Western Conference: Dallas Wings, Las Vegas Aces, Los Angeles Sparks, Minnesota Lynx, Phoenix Mercury, Seattle Storm

Alleen New York Liberty, Las Vegas Aces (begonnen als Utah Starzz), Los Angeles Sparks en Phoenix Mercury waren er al bij vanaf het eerste seizoen in 1997. 

De beste teams van de voorbije 25 jaar zijn de Minnesota Lynx (4 titels in 6 Finals), Houston Comets (gestopt in 2008, 4 titels in 4 Finals), Seattle Storm (4 titels in 4 Finals), Los Angeles Sparks (3 titels in 5 Finals), Detroit Shock (nu de Dallas Wings, 3 titels in 4 Finals) en Phoenix Mercury (3 titels in 4 Finals). De jongste jaren moet je ook de Washington Mystics, Connecticut Sun, Seattle Sparks, Minnesota Lynx en LA Sparks in de gaten houden.

Tijdens de All-Star Game zie je de beste spelers van beide conferences aan het werk. Van de 14 All-Star Games die al werden gehouden, won de Western Conference er 10. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan weddenschappen afsluiten op wedstrijdniveau en op competitieniveau. Zo kan je nu al inzetten op de toekomstige kampioen. Op wedstrijdniveau heb je tientallen opties per match. 

Kan ik ook live wedden op WNBA?

Live wedden op de WNBA is mogelijk op een aantal matchen. Voor het Belgische publiek betekent dat natuurlijk nachtwerk, maar wie weet wordt het wel de moeite waard.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK
Lees meer

JPL: Verrassingen alom!

Met Eupen, Union, Kortrijk en Oostende in de top-8 is de Jupiler Pro League weer verrassend begonnen. We…