Hou je van ijshockey? Dan is wedden op het Wereldkampioenschap ijshockey 2021 misschien iets voor jou! De beste ploegen ter wereld nemen het tegen elkaar op met één doel: wereldkampioen worden!

Het eerste wereldwijde toernooi voor ijshockey werd gehouden op de Olympische Spelen in 1920, in Antwerpen. Het eerste echte WK ontstond in 1930. Sindsdien wordt het jaarlijks gehouden, met uitzondering van de oorlogsjaren (1940-1946) en 2020 (COVID-19). Deze laatste editie werd verplaatst naar 2021, van 21 mei tot 6 juni.

De moderne versie van het WK is best interessant. De beste 16 teams zijn verzameld in de hoogste klasse, de Championship Division. Daaronder heb je vier lagere divisies. Tussen elke divisie is promotie en degradatie mogelijk. Divisies I, II en III zijn nog eens telkens onderverdeeld in twee groepen. België staat op de 37e plaats op die IIHF ranking en bevindt zich in divisie II.

Op welke wedstrijden en ploegen kan ik wedden?

In 2021 zijn er dus 16 teams (IIHF-ranking tussen haakjes) die deelnemen, verdeeld over twee groepen. 

Groep A: Rusland (2), Slovakije (9), Zweden (4), Zwitserland (8), Tsjechië (5), Denemarken (12), Wit-Rusland (13) en Groot-Brittannië (19). 

Groep B: Litouwen (10), Canada (1), Finland (3), Duitsland (7), Italië (15), Kazachstan (16), Noorwegen (11) en de Verenigde Staten (6). 

De 39 andere teams die normaal aan het WK deelnamen in de vier lagere divisies, moeten wachten tot het volgende WK. De lagere divisies werden namelijk geannuleerd omwille van COVID-19. Ook het WK voor vrouwen werd geschrapt, ne als Wit-Rusland als organiserend land. Het WK Ijshockey 2021 is nu een solo-organisatie van Litouwen, waar twee stadions in Riga het decor vormen.

Finland verdedigt zijn titel van 2019, maar het is Rusland dat recordhouder is met 27 titels, slechts eentje meer dan Canada (26). 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan wedden op enkele outrights: wie wint groep A, groep B, en het volledige WK? Daarnaast kan je per wedstrijd wedden op enkele variabelen, zoals wie de match wint.

Kan ik ook live wedden tijdens wereldkampioenschap ijshockey?

Je kan inderdaad live wedden op het wereldkampioenschap ijshockey! Zeker de moeite waard om te checken, want het maakt deze spectaculaire sport alleen maar spannender.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK