Wedden op PDC Darts-wedstrijden is altijd een schot in de roos! De Professional Darts Corporation is bezig aan haar 28ste seizoen. Elk jaar organiseert het met de ‘World Darts Championship’ hét toptoernooi voor darts. Het toernooi wordt gevolgd door miljoenen mensen in het VK en Europa, en de winnaar gaat naar huis met een half miljoen pond! 

Wedden op PDC Darts is dus ook heel boeiend, zeker nu er zoveel uitgesproken persoonlijkheden deelnemen: Michael van Gerwen, Rob Cross, Gerwyn Price, Michael Smith, Gary Anderson, Daryl Gurney, enzovoort! 

De recordwinnaar van de PDC World Darts Championship is zonder twijfel Phil Taylor, die tot dusver de helft van de WDC’s won: 14 van de 28! Daarnaast wonnen Michael van Gerwen (3), John Part (2), Adrian Lewis (2) en Gary Anderson (2) ook meerdere keren het toernooi. 

Op welke spelers kan ik wedden?

Wedden op PDC Darts 2021 verzamelt de beste darts-spelers ter wereld. Het deelnemersveld wordt elk jaar internationaler. Bij de 96 deelnemers zijn er 29 nationaliteiten vertegenwoordigd! Dit jaar doen Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts én Mike De Decker mee. 

Op PDC 2018 en PDC 2020 strandde Van den Bergh in de kwartfinales, net als Huybrechts in 2012. Voor de 25-jarige De Decker is PDC 2021 de eerste deelname.

Op welke wedstrijden kan ik wedden?

De World Darts Championship is een van de vele toptoernooien die elk jaar op de PDC-kalender staan. Daarnaast hou je best ook de UK Open, de World Matchplay, de World Grand Prix, de Grand Slam of Darts, de Players Championship Finals en de European Championship in de gaten. 

Wedden op PDC 2020 was al enorm spannend. Toen versloeg Peter Wright de Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen in de finale (3-7). 

Op welke opties kan ik wedden?

Qua ‘outrights’ kan je veel richtingen uit bij wedden op PDC Darts. Je kan inzetten op de eindwinnaar, de winnaars van de kwartfinales, de finalisten, het totaal aantal ‘ninedarters’, enzovoort. Bovendien kan je wedden op wie er de meeste 180’s gooit op een avond of middag, hoeveel 180’s er in totaal gegooid worden, en wie de hoogste checkout heeft. 

Op wedstrijdniveau kan je op tientallen variabelen inzetten. Voorspel je de correcte score? Wordt de eerste pijl meteen een ‘treble 20’? Wordt een punt gehaald met een bullseye? Of zet je gewoon in op het totaal aantal 180’s?

Kan ik live wedden op PDC?

Ja hoor, je kan op de PDC-wedstrijden inzetten terwijl ze al bezig zijn. Zeker de moeite waard!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK