Wat is Lacrosse eigenlijk? Lacrosse is een balsport waarbij twee teams van 10 spelers (inclusief doelman) elkaar bekampen. De bedoeling is om een rubber bal in het doelnet van de tegenstander te krijgen, met behulp van een ‘lacrosse stick’. De stick is eigenlijk een netje op een stok. 

Lacrosse kwam in de twee helft van de 19e eeuw op, samen met andere klassieke balsporten als rugby en voetbal. De roots van lacrosse gaan echter terug tot bij de native americans. Daarnaast was Lacrosse een olympische sport in het begin van de 20e eeuw.

Lacrosse is een behoorlijk spectaculaire en snelle sport, waardoor de spelers beschermende kledij moeten dragen zoals bij american football. De bal afpakken doe je door je stick te laten clashen met die van je tegenstander of een stevige bodycheck uit te delen. Wedden dat Lacrosse nog iets voor jou blijkt?

Op welke competities kan ik wedden?

Lacrosse is in België nog een relatief onbekende sport, maar in Noord-Amerika is er zelfs een professionele competitie, de Premier Lacrosse League. De PLL werd opgericht in 2019 en telt na twee seizoenen nu acht teams. Voordien had je ook de Major League Lacrosse, maar de ging na 20 jaar op in de PLL. In de Premier Lacrosse League kan je wedden op de acht teams: Archers LC, Atlas LC, Cannons LC, Chaos LC, Chrome LC, Redwoods LC, Waterdogs LC en Whipsnakes LC. 

Daarnaast heb je ook ‘college lacrosse’, gespeeld in de NCAA. 

Naast het ‘field lacrosse’ heb je ook nog het ‘box lacrosse’, de indoor-variant. Ook hier is een professionele competitie, de National Lacrosse League, die acht teams in de VS en vijf in Canada bundelt. Het is de derde meest populaire zaalsport in Noord-Amerika, na de NBA en de NHL. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan telkens wedden op de winnaar van een wedstrijd en nog enkele ander basis-opties. Er zijn ook outrights waarop je kan inzetten. Zo kan je wedden op de Lacrosse-MVP, wedden op de Lacrosse-topschutter, meeste assists in een wedstrijd, meeste goals in een wedstrijd en zelfs meeste punten in een wedstrijd. 

Kan ik ook live wedden op lacrosse?

Live wedden op Lacrosse is momenteel niet mogelijk.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK