Hurling is een teamsport van Keltische origine. Sinds de dertiende eeuw wordt de sport vooral in Ierland gespeeld, maar er bestaan ook Nederlandse en Belgische clubs. Elke ploeg telt vijftien spelers: een doelman, zes verdedigers, twee middenvelders en zes aanvallers. Een wedstrijd duurt 60 of 70 minuten.

Het doel van het spel? Meer punten scoren dan de tegenstander door een bal in hun goal te werpen. De H-vormige goals zien er hetzelfde uit als bij rugby. Alleen hangt er in het onderste gedeelte van de H-constructie een voetbalnet. Een doelpunt in dat net levert je 3 punten op. Komt de bal tussen de palen in het bovenste gedeelte terecht? Dan scoor je 1 punt.

De bal kan enkel van de grond worden geslagen met een stick of hurley. Zo’n hurley lijkt op een hockeystick, maar is breder en platter aan de onderkant. Vang je de bal? Dan mag je er niet verder dan drie stappen mee lopen. De bal doorgeven aan een teamlid doe je met je hurley. Je mag de bal ook op de onderkant van je hurley balanceren terwijl je rent. Verder is tackelen toegestaan.

Hurling is wereldwijd een van de snelste en moeilijkste sporten. Het is niet makkelijk om een bal die met meer dan 150 kilometer per uur door de lucht vliegt te vangen en daarna te balanceren. Spektakel gegarandeerd!

Op welke competities kan ik wedden?

De provinciale kampioenschappen zijn de belangrijkste wedstrijden. Deze worden gestreden tussen de vier Ierse provincies: Leinster, Munster, Connacht en Ulster. De favorieten? Die komen uit de Zuid-Ierse steden Kilkenny, Tipperary, Wexford en Cork. De winnaars van de provinciale kampioenschappen spelen tegen elkaar in het GAA All-Ireland hurlingkampioenschap. Deze wedstrijd vindt jaarlijks plaats in het Croke Park stadion in Dublin.

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan inzetten op het winnende team. In 2020 wist … de trofee in de wacht te slepen. Weten ze ook dit jaar als eerste te eindigen? Buiten … maken … en … ook kans om de titel in de wacht te slepen.

Kan ik ook live wedden op Hurling?

Wanneer de spelers al over het veld lopen, kan jij nog steeds inzetten. Hou je klaar in de startblokken!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK