Op zondag 28 maart 2021 staat de 83e editie van Gent-Wevelgem op het programma. Deze eendagswedstrijd staat bij vele renners met stip in hun kalender. Vooral bij sprinters, want het parcours is relatief vlak.

Ondanks de naam wordt Gent-Wevelgem tegenwoordig gestart in Deinze of Ieper. Wanneer de renners De Moeren (bij Veurne) passeren, kan het spektakel beginnen. De Kemmelberg zorgt meestal voor een breekpunt, want daar moeten de coureurs tweemaal over, inclusief haar kasseien. 

Gent-Wevelgem zorgt regelmatig voor verrassingen. Dat maakt wedden op Gent-Wevelgem zo interessant! De enige renners die consequent op het podium eindigden de voorbije tien jaar zijn Peter Sagan (zes podiumplaatsen), Greg Van Avermaet (eenmaal winst, eenmaal derde), John Degenkolb (eenmaal winst, eenmaal tweede) en Arnaud Démare (1x tweede en 1x derde). 

Er zijn niet echt renners die Gent-Wevelgem jarenlang wisten te domineren: Van Eenaeme, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Mario Cipollini, Tom Boonen en Peter Sagan wonnen driemaal. Impanis, Schotte, Aerenhouts, Maertens, Bontempi en Steels verzamelden twee eindoverwinning elks. In totaal ging de overwinning 49 keer naar een Belg. 

Bij de vrouwen wordt Gent-Wevelgem sinds 2012 verreden. Alleen Kirsten Wild kon tweemaal winnen. Jolien D’Hoore is de laatste winnares en werd ook al tweede in 2017 en 2018. 

Op welke opties kan je wedden? (wedopties)

Je kan alleen op de winnaar van Gent-Wevelgem wedden, maar dat zal al spannend genoeg worden!

Wedden op de winnaar van Gent-Wevelgem        

Gent-Wevelgem 2021 wordt amper 5 maanden na de editie van 2020 verreden. Toen won de Deen Mads Pedersen in een sprint van sterke kopgroep met o.a. van Aert en van der Poel. 

Voor hem wonnen Alexander Kristoff, Peter Sagan en Greg Van Avermaet. Maar toen waren Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog vooral veldrijders. De tijden zijn veranderd! Ook Bennett, Asgreen, Degenkolb, Van Avermaet, Naesen, Sagan, Vanmarcke zijn kandidaten voor de winst.

Kan ik ook live wedden op Gent-Wevelgem?

Als je live op Gent-Wevelgem wil wedden zit je bij Napoleon Sports & Casino! Je kan namelijk inzetten wanneer de wedstrijd al bezig is!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK