De ESL Pro League is de belangrijkste professionele ​​Counter-Strike: Global Offensive-competitie ter wereld. Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) is een multiplayer first-person shooter game van Valve en Hidden Path Entertainment. Het spel plaatst Terrorists en Counter-Terrorists tegen elkaar. Elk seizoen strijden er momenteel 24 teams uit Europa, Noord-Amerika, Azië en Oceanië tegen elkaar.

De competitie begon in 2015 via een samenwerking tussen de Electronic Sports League (ESL) en de E-Sports Entertainment Association League (ESEA). Het winnende team won toen een bedrag van 500.000 dollar. Tegen 2018 verdubbelde het prijzengeld.

In 2021 kondigde de organisatie een gewijzigd format aan voor het dertiende seizoen van de ESL Pro League. Een competitie zou de vier regionale competities vervangen die voor de pandemie plaats vonden. Alle 24 teams zouden naar Europa reizen om deel te nemen aan de competitie.

Dertien van de teams in de ESL Pro League kwalificeren zich elk jaar automatisch via de Permanent Partner Status. Van de andere elf teams kwalificeren er zes zich via de ESL World Ranking. De overige vijf kwalificeren zich via regionale kwalificaties.

Op welke matchen kan ik wedden?

Wedden op je favoriete ESL Pro League matchen was nog nooit zo simpel! Via de e-sports-pagina kan je op verschillende matchen binnen de ESL Pro League wedden.

Op welke opties kan ik wedden?

Je kan inzetten op de winnaar van een wedstrijd, maar ook op het aantal maps dat er gespeeld zal worden. Probeer de correcte mapscore te voorspellen of wed welk team map 1 of 2 binnenhaalt.

Kan ik live wedden op ESL Pro League matchen?

Live wedden op de ESL Pro League matchen zorgt voor extra spanning! De beleving is misschien zelfs nog intenser dan bij de niet-virtuele sporten. Er is live commentaar en de wedstrijden verlopen razendsnel. Je zal je zeker niet vervelen!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op NASCAR

NASCAR is dan wel een typisch Amerikaanse autosport, het biedt ook voor een Europees publiek heel wat entertainment.…
Lees meer

Sterk begin van de Ligue 1

https://www.napoleonsports.be/nl/sports/#sports-hub/football/france/ligue_1 Met een kopgroep van vier teams kent de Ligue 1 een interessante start. Na zes speeldagen heeft…