De Tour de France is een van de belangrijkste sportmomenten van het jaar. Een gedetailleerde voorbeschouwing op de Tour de France 2021 kunnen we je nog niet geven, maar we kunnen wel vertellen wat de meerwaarde is van wedden op de Tour de France!

De Tour de France is een wielerwedstrijd verspreid over 23 dagen, die al sinds 1903 wordt georganiseerd in en rond Frankrijk. In de 107 edities van ‘La Grande Boucle’ was al 17 keer een Belg de eindwinnaar, al is de laatste keer al wel geleden van Lucien van Impe in 1976. 

Er zijn vier recordwinnaars met elks 5 overwinningen: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Chris Froome komt met vier overwinningen dichtbij. 

Op de Tour de France wedden doe je niet alleen op de winnaar van het algemene klassement (de gele trui), maar ook op de winnaar van het puntenklassement (groene trui), het bergklassement (bolletjestrui) en zelfs het jongerenklassement (witte trui). 

De ‘gele trui’ is vandaag symbolisch voor de Ronde van Frankrijk, maar werd pas in 1919 ingevoerd. De krant die de Tour in de beginjaren organiseerde, ‘L’Auto’, werd namelijk gedrukt op geel papier. Vòòr de invoering van de gele trui kreeg de leider een groene armband aangemeten.

Het voorbije decennium werd gedomineerd door Team Sky / Team Ineos, met winnaars als Bradley Wiggins, Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal. De editie van 2020 daarentegen draaide uit op een tweestrijd tussen de verrassende Slovenen Primoz Roglic (Team Jumbo Visma) en Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), met die laatste als winnaar. Het lijkt erop dat deze twee jonge renners mee de toekomst van de grote rondes zullen gaan bepalen, net als de Nederlander Matthieu van der Poel en onze eigenste Wout van Aert en Remco Evenepoel. Zij zullen prominent aanwezig zijn in de voorbeschouwingen op Tour de France 2021!

Op welke etappes kan je wedden?

Je kan inzetten op alle etappes, of het nu om een tijdrit, bergrit of sprintersettappe gaat! In de Tour de France vind je veel afwisseling tussen de ritten, dus je zal er goed aan doen om je goed te informeren over de kanshebbers aan de hand van een voorbeschouwing op de Tour de France-ritten.

Op welke opties kan je wedden? (wedopties)

Wedden op de Tour de France doe je in eerste instantie op de winnaar van een etappe, maar er zijn nog tal van andere opties. 

Kan je op de eindwinnaar van de Tour de France wedden?

Wedden op de Tour de France-winnaar kan je al van ver voor de proloog! Je kan ook inzetten op welke renners het podium zullen halen.

Kan ik ook live wedden op de Tour de France?

Absoluut, tot een bepaald moment in de rit kan je blijven inzetten. Probeer live wedden op wielerwedstrijden eens via de wielerpagina van Napoleon Sports & Casino!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK