Wedden op de Ronde Van Vlaanderen zorgt ervoor dat je meer dan ooit op het puntje van je zetel zal zitten tijdens de Ronde! Als je een Ronde Van Vlaanderen-weddenschap afsluit, voel je de kasseien door de tv en zwoeg je mee op hellingen tussen Antwerpen en Oudenaarde. 

Weinig eendagswedstrijden hebben zo’n indrukwekkende geschiedenis als de Ronde. Al sinds 1913 wordt de Ronde gereden, in 2021 goed voor 105 edities. Het is één van de vijf Monumenten, samen met Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Het wordt traditioneel in het eerste weekend van april gereden, vaak in het paasweekend en één week voor Parijs-Roubaix. 

De jongste jaren bestaat het parcours uit ongeveer 240 kilometer, waarvan ongeveer 20 kilometer aan kasseistroken. Dat is een stuk minder dan de 50 kilometer kasseien in Parijs-Roubaix, maar stroken als de Holleweg, de Haaghoek, de Paddestraat en de Mariaborrestraat zorgen nog altijd voor de nodige uitdagingen. Qua hellingen kijken de wielerfans uit naar de beklimmingen van de Berendries, de Kanarieberg, de Oude Kwaremont, de Nieuwe Kruisberg, de Kapelmuur, de Koppenberg, de Paterberg, de Pottelberg en de Wolvenberg. In totaal zijn er meer dan 15 hellingen!

Er zijn zes toppers die Vlaanderens Mooiste driemaal wisten te winnen: Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara. De grote meerderheid van de winnaars waren landgenoten: maar liefst 70 van de 104 vorige edities werden gewonnen door een Belg. Maar de jongste acht edities was Philippe Gilbert de enige Belg die deze prestigieuze wedstrijd kon winnen. 

Bij de vrouwen kon er in 17 edities slechts éénmaal een Belgische winnen: Grace Verbeke reed in 2010 als eerste over de streep. Zevenmaal was het een Nederlandse die won. 

Op welke opties kan je wedden? 

Wedden op de Ronde Van Vlaanderen doe je voornamelijk op wie er als eerste over de streep rijdt. Dat zorgt elk jaar opnieuw voor superspannende momenten!

Wedden op de winnaar van Ronde van Vlaanderen

Als je wil wedden op de Ronde Van Vlaanderen, ben je natuurlijk geïnteresseerd in de grootste kanshebbers. De jongste zes jaar eindigde Alexander Kristoff driemaal op het podium (waarvan eenmaal winst), terwijl ook Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Niki Terpstra en Philippe Gilbert hoofdrollen opeisten. Met Peter Sagan ben je natuurlijk nooit klaar, maar er wordt vooral veel verwacht van jonge wolven als Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Kan ik ook live wedden op Ronde van Vlaanderen?

Veel fans zijn weken op voorhand bezig met de ‘Hoogmis’ te analyseren en de grootste kanshebbers te selecteren. Maar je kan ook wachten met je weddenschap tot de Ronde al bezig is. Veel plezier!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK