Wie volgt KRC Genk op als bekerwinnaar dit seizoen? Wedden op de Croky Cup 2021-2022 zorgt zeker weer voor een geweldige ontknoping, zoals elk jaar!

Hoewel Anderlecht de Belgische recordkampioen is in de Jupiler Pro League, is Club Brugge dat in de Croky Cup. FCB speelde al 19 finales waarvan het er 11 won. Anderlecht won al 9 van haar 13 finales. Daarna volgt Standard, dat 8 bekers verzamelde en 10 keer de finale verloor. 

KRC Genk (5 bekers in 6 finales), KAA Gent (3 bekers in 5 finales) en Royal Antwerp FC (3 bekers in 4 finales) vervolledigen de top-6.

Cercle Brugge en KV Mechelen wonnen allebei slechts twee bekers, ondanks respectievelijk 7 en 6 pogingen.

Hoewel de eerste Beker Van België werd gespeeld in 1912, zijn we nog maar aan editie 67 in 2021-2022. Pas sinds 1963-1964 wordt de bekercompetitie consequent georganiseerd. Tussen 1912 en 1963 werden slechts 8 bekers uitgereikt.

De finale van de Croky Cup wordt traditioneel in het Koning Boudewijnstadion gespeeld, maar er waren ook enkele uitzonderingen. Tijdens de verbouwingen aan het Heizelstadion werd vier keer uitgeweken naar het Constant Vanden Stockstadion, 2 keer naar het Jan Breydelstadion en 1 keer naar het Maurice Dufrasnestadion.

De winnaar van de Beker Van België krijgt niet alleen de eer en glorie in eigen land, maar ontvangt ook een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League. 

Op welke ploegen kan je wedden?

Wedden op de Beker van België laat je kennismaken met heel wat Belgische clubs die normaal onder de radar gaan. De reden daarvoor is simpel: elke Belgische club kan deelnemen aan de Croky Cup! In Ronde 1 komen al 222 clubs in actie (158 uit de provinciale reeksen en 64 clubs van de derde afdeling van Voetbal Vlaanderen en de ACFF. In Ronde 2 worden 49 clubs ui de tweede afdeling van Voetbal Vlaanderen en de ACFF toegevoegd en in Ronde 3 komen de 16 clubs uit 1e Nationale in actie. In Ronde 4 worden geen nieuwe teams toegevoegd, maar in Ronde 5 komen de clubs uit 1B erbij, aangevuld met twee teams uit 1A. De andere clubs uit 1A vervoegen de Croky Cup vanaf de 1/16e finale.

Je kan bij ons op de Croky Cup wedden vanaf de intrede van de profclubs in ronde 5.

Op wat kan je wedden? (wedopties)

In de aanloop naar een bekerwedstrijd kan je op alle parameters inzetten die je van Napoleon Sports & Casino gewend bent. Je kan inzetten op wie zal doorstoten, hoeveel goals er zullen vallen, wat de exacte score zal zijn, enzoverder.

Wedden op de winnaar van de Croky Cup

Je kan via de knop ‘Outrights’ meteen inzetten op de eindwinnaar van de Croky Cup!

Kan ik ook live wedden op de Beker van België?

Absoluut, live wedden maakt de Beker van België extra spannend!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK
Lees meer

UCL gaat speeldag 5 in!

Op speeldag vijf kunnen al beslissende kloven worden geslagen in de groepsklassementen. We geven hier een status van…