Tijdens de winter kan je volop inzetten op biatlon. In deze wintersport krijg je altijd spektakel, want de atleten moeten langlaufen afwisselen met geweerschieten. Er zijn verschillende proeven in een biatloncompetitie. 

De individuele proef: skiërs leggen een parcours van 20km (of 15km bij de vrouwen) af en stoppen viermaal om te schieten. Per gemiste schietschijf wordt één minuut straftijd aangerekend.

De sprint: het parcours is slechts de helft zo lang, en er moet maar twee keer geschoten worden. Per gemiste schijf moeten de skiërs een extra strafronde van 150 meter afleggen. 

Jachtrace of achtervolging: de atleten vertrekken één voor één, op de volgorde van hun prestaties in een vorige proef. De beste atleet vertrekt als eerste. 

Massastart: zoals de naam al doet vermoeden, vertrekt iedereen tegelijk. Er kunnen slechts een beperkt aantal atleten deelnemen (30 op de wereldbeker) en de afstand is 15km of 12,5km. 

Aflossing: een soort estafette voor teams van vier biatleten. 

Als je wil wedden op biathlon wil je natuurlijk inzetten op de beste atleten. De grootste kanshebbers komen doorgaans uit winterlanden als Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Oostenrijk en Rusland. In Scandinavië zijn het vooral de Noren die top presteren. Biatlon vindt dan ook zijn roots in de schietoefeningen van het Noorse leger. 

De beste biatlonners van de voorbije jaren zijn o.a. Quentin Fillon-Maillet, Sturla Holm Laegreid en Johannes Thingnees Boe. Ook Vladimir Iliev, Sebastian Samuelsson en Tarjei Bø zijn bij de kanshebbers voor de winst.

Bij de vrouwen hou je maar best Lisa Theresa Hauser, Franziska Preuss, Dorothea Wierer, Hanne Oeberg, Marte Olsbu Roeiseland en Tiril Eckhoff. 

Op welke competities kan ik wedden?

Wedden op de biatlon wereldbeker is ontzettend spannend. De wereldbeker biatlon wordt al sinds 1977 georganiseerd en bestaat uit een aantal verschillende wedstrijden. Je kan nu al wedden op de winnaar en winnares van wereldbeker biatlon. 

Naast de wereldbeker heb je vooral de Olympische Winterspelen (sinds 1960 voor mannen en sinds 1992 voor vrouwen), de Wereldkampioenschappen (sinds 1958) en de World Team Challenge (sinds 2002). 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan voornamelijk wedden op de eindwinnaars van een match. 

Kan ik ook live wedden op biathlon?

Live wedden op biatlon is niet gebruikelijk.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK