okken op Anderlecht is altijd spannend. De jongste jaren verloor de meest prestigieuze voetbalclub van het land wat van haar glans. Dat heeft alles te maken met het succes van Club Brugge (link), maar ook met de opkomst van Racing Genk en zelfs Antwerp (link). Dat zorgt ervoor dat de odds van Anderlecht nogal veranderd zijn!

Anderlecht won meer landstitels dan eender wie. Met 34 titels doen ze zelfs dubbel zo goed als eerste achtervolgers Club Brugge (16), Union (11) en Standard (10). 

Paars-wit staat gekend als een club die streeft naar het zogenaamde ‘champagnevoetbal’. De fans verwachten niet alleen elke wedstrijd winst, maar dat moet ook nog eens op een attractieve manier gebeuren. Dat zorgt ervoor dat er steevast veel druk op de schouders van de trainers van RSCA rust. Sinds de start van het seizoen 2017-2018 zaten er al negen verschillende trainers (incl. interims) in de dugout. Sindsdien werd er ook niets meer gewonnen door de mauves, de langste droge periode sinds eind jaren ’90. 

Er zijn tientallen absolute topspelers die bij Anderlecht hebben gespeeld, zowel Belgen als buitenlanders. Van Vincent Kompany en Jan Koller tot Robbie Rensenbrink. Dat zorgt ervoor dat de Brusselaars vaak ook hofleverancier waren voor de nationale ploeg van België.

Op welke wedstrijden van RSCA kan ik wedden?

Wedden op Anderlecht doe je in de Jupiler Pro League, de Croky Cup en eventuele Europese competities! 

In de Croky Cup heeft Anderlecht een degelijke ‘track record’. Er staan negen bekers op de kast in het Lotto Park, behaald in 13 finales. Maar ook hier is succes al even geleden: de laatste beker dateert van 2008. Sindsdien speelde RSCA wel nog één finale, maar zonder succes. 

In Europa is Anderlecht nog altijd een naam met enige weerklank. Tussen 1975 en 1990 werd viermaal de finale van Europacup II behaald (twee keer winst!) en twee keer de finale van de UEFA Cup (éénmaal winst). De jongste jaren is deelnemen aan een Europese competitie al een succes op zich. De laatste deelname aan de Champions League dateert van 2017-2018 (drie punten in de groep), de laatste Europa League-deelname is geleden van 2018-2019 (drie draws in de groepsfase). Op de UEFA-coëfficientenlijst is Anderlecht ondertussen de vierde Belgische club (62e plaats), na Club Brugge (43e), KRC Genk (53e) en Kaa Gent (60e). 

Wedden of Anderlecht kampioen wordt?

Nog niet zo lang geleden was recordkampioen RSCA altijd favoriet in België en deed het zelfs Europees aardig mee. Anderlecht wedden was dus wedden op de topfavoriet, maar anno 2021 is dat niet meer het geval. Je kan wedden op Anderlecht als kampioen via de knop ‘outrights’. 

Kan ik live wedden op RSCA Anderlecht?

Zeker, je kan op Anderlecht wedden terwijl hun wedstrijd al bezig is! Lees meer over wedden ip op de Jupiler Pro League en amuseer je!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK