Club Brugge vs KAA Gent wordt wel eens de ‘Strijd om Vlaanderen’ genoemd. De West-Vlaamse en Oost-Vlaamse clubs zijn al jarenlang rivalen, vooral sinds KAA Gent zichzelf uitbouwde tot een (sub-)topper in België. Zo was er de 6-2-overwinning van Gent in 2010, of het 1-4-verlies in de Ghelamco Arena in 2016. Memorabele matchen die de rivaliteit alleen maar hebben aangewakkerd! 

Na 1995 vochten deze clubs 77 duels uit. Brugge won 38 keer, Gent 24 keer. 

Op speeldag 28, eind februari, werd de wedstrijd tussen Gent en Club Brugge uitgesteld omwille van een groot aantal corona-besmettingen bij FCB. Die match wordt nu ingehaald op 15 maart om 20.45u. 

Bij Gent is het natuurlijk opletten voor Roman Jaremtsjoek, die al 15 goals maakte in 23 matchen. Club Brugge kan dan weer rekenen op Simon Mignolet, de doelman die al 13 keer de nul hield in 27 wedstrijden. Gent-keeper Sinan Bolat zit aan 7 clean sheets in 22 matchen. Bij Brugge zit Noa Lang al aan 12 goals in 19 matchen en Bas Dost aan 5 doelpunten in 8 wedstrijden. 

Brugge heeft de beste defensie én de beste aanval van het land (18 tegengoals en 61 goals in 28 matchen). In de verdediging zit het bij de Buffalo’s ook relatief goed: alleen Brugge en Anderlecht incasseerden minder goals dan Gent (34 stuks).

Brugge staat comfortabel aan de leiding en zal ook zonder winst in de Ghelamco Arena met een gerust gemoed Play-Off 1 kunnen aanvatten. Dat staat in schril contrast met KAA Gent, dat nog hard moet strijden om Play-Off 2 te halen. 

Brugge won haar laatste 10 competitiematchen maar werd intussen wel uitgeschakeld in de Beker van België en de Europa League. Hun laatste verlies in de JPL was tegen… Gent! 

Met 10 op 18 is Gent niet slecht bezig. In de laatste twee competitieduels met Brugge pakten de Buffalo’s zowaar 4 op 6! Dat maakt wedden op AA Gent – Club Brugge een stuk interessanter!

Op welke opties kan ik wedden?

Er zijn heel wat opties om te wedden op AA Gent – Club Brugge! Zullen beide teams scoren? Hoeveel goals zullen er in totaal gemaakt worden? Wie wint de match? Wat is de correcte score? Je kan ook de exacte winstmarge proberen te voorspellen, of kiezen uit een aantal scenario’s, zoals bijvoorbeeld ‘Brugge wint en beide teams scoren’, ‘Gent scoort als eerste ten wint de wedstrijd’ of ‘Brugge wint na een achterstand van één doelpunt’. 

Kan ik live wedden op AA Gent – Club Brugge?

Je kan live wedden op Gent-Brugge en dat maakt het geweldig spannend! Je kan dan inzetten op wie de volgende goal maakt, wat de score wordt bij de rust, enzovoort. Veel plezier!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK