Al 30 jaar wachten ze in Liverpool op een nieuwe landstitel. De Reds werden al 18 keer landskampioen, maar nog nooit in het Premier League-tijdperk. De afgelopen jaren kwam het team van Jürgen Klopp steeds dichterbij de langverwachte titel, maar het lukte net niet. Dit seizoen lijkt niets Liverpool te kunnen stoppen. Tenzij het coronavirus dan. Het blijft immers spannend afwachten of het seizoen zal kunnen worden uitgespeeld.

De Scousers raasden door de Premier League en hebben 25 punten voorsprong. Klopp en co hebben nog twee overwinningen nodig in 9 wedstrijden, of ze moeten één keer winnen tegen Manchester City om mathematisch zeker te zijn van de titel. In de Premier League gaan er stemmen op om Liverpool hoe dan ook de titel te gunnen als er niet meer gevoetbald zou worden. Vorige week vroegen we op Facebook jullie mening. 2.800 mensen vinden het logisch dat Liverpool de titel krijgt. Daartegenover vinden 971 mensen dat niet correct.

Maar misschien hoeft het zover niet te komen. Vorige week besliste de Engelse voetbalbond immers om de regel dat het seizoen voor 1 juni moet eindigen aan te passen voor dit seizoen. Dat maakt het in principe mogelijk om de Premier League volledig te laten uitspelen in de zomer, als de omstandigheden het toelaten.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK