Burkina Faso – Ethiopië

Burkina Faso won van Kaapverdië en gaf zichzelf zo nog kans om door te stoten. Ethiopië pakte 0 op 6.

Kaapverdië – Kameroen

Mits overtuigende winst tegen gastland Kameroen kan g-het kleinste land van de AFCON zich nog plaatsen voor de volgende ronde! Maar Kameroen blijft wel favoriet, uiteraard.

Malawi – Senegal

Senegal stelde teleur tot dusver, met slechts één goal tegen Guinee en Zimbabwe samen. Dat leverde wel 4/6 op. Senegal heeft genoeg aan een punt om door te stoten, Malawi moet winnen.

Zimbabwe – Guinee

Het Guinee van Naby Keita en Sory Kaba kan zich net als vorige editie kwalificeren voor de tweede ronde. Zimbabwe zou geen probleem mogen vormen, het zoekt al 13 matchen naar een overwinning.

Gabon – Marokko

Een draw is voor beide landen genoeg om Ghana achter te laten in de groepsfase. Het zou een stunt zijn voor het Gabon van Pierre-Emerick Aubameyang!

Ghana – Comoren

Ghana moét winnen van de Comoren – een nieuwkomer bovendien – en hopen dat Gabon een steek laat vallen. Met Partey, de Ayews, Paintsil, Tetteh Mensah en vele anderen zijn ze het aan hun status verplicht om de groepsfase te overleven!

Egypte – Soedan

Soedan wacht al 11 matchen op een nieuwe overwinning. Als ze winnen van Egypte kunnen ze zich wel nog plaatsen voor de tweede ronde, als Guinea-Bissau niet wint van Nigeria.

Guinea-Bissau – Nigeria

Nigeria deed wat het moest doen en pakte zes op zes. Een (logische) driepunter tegen Guinea-Bissau zou de kers op de taart zijn. Of laten ze enkele spelers rusten?

Ivoorkust – Algerije

Titelverdediger Algerije kende met 1/6 een sportieve nachtmerrie tot dusver. Het moét nu overtuigend winnen van Ivoorkust (momenteel leider) en hopen dat de andere wedstrijd een winnaar kent. 

Sierra Leone – Equatoriaal-Guinea

Als Ivoorkust wint van Algerije, gaat de winnaar van deze wedstrijd mee door naar de volgende ronde. Voor de Leone Stars zou dit een primeur zijn!

Gambia – Tunesië

Tunesië kan maar beter winnen van Gambia, al heeft het wel nog kans om als ‘beste derde’ mee te gaan naar de volgende ronde. Het Gambia van coach Tom Saintfiet staat verrassend eerste met 4/6, hoewel het pas de eerste keer is dat het deelneemt aan AFCON!

Mali – Mauritanië

Mali is topfavoriet om Mauritanië te verslaan. Die laatsten konden nog geen goal maken en incasseerden er al 5.

Volg alle matchen van de AFCON 2021 live op NapoleonTV!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK