In de Gold Cup is het kaf van het koren gescheiden, en dat heeft nog geen grote verrassingen opgeleverd. De enige ophef is er rond het uitgenodigde land Qatar, dat El Salvador uitschakelde in de kwartfinale en het nu opneemt tegen de gastheer, de Verenigde Staten.

Qatar – Verenigde Staten

De vlotscorende Qatarezen (12 goals in vier matchen!) mogen zich bewijzen tegen toernooifavoriet Team USA. Voortgestuwd door de goals van topschutter Almoez Ali (vier goals) Abdulaziz Hatem (3 goals) en Akram Afif (2 goals, ex-Eupen) zullen ze het de VS zeker moeilijk maken. De USA slikten nog maar één tegengoal in vier matchen, terwijl de defensie net de zwakke plek is van Qatar: zij incasseerden al vijf tegendoelpunten.

Mexico – Canada

Mexico is de recordwinnaar van de Gold Cup (11x goud). Canada is dan weer het laatste land dat de hegemonie van Mexico en de VS (6x goud) kon doorbreken, al is dat al wel van 2000 geleden. Mexico moest wel haar talentvolle jongeren afvaardigen naar de Spelen in Tokio, maar ze wandelden toch rustig doorheen de Gold Cup tot dusver: 0 tegengoals, zeven gemaakte goals en nog ongeslagen. Canada kan echter rekenen op een sterke generatie, met o.a. Larin, Hoilett en Osorio.

Wed hier op de Gold Cup!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK