Esports zijn al lang niet meer nieuw in de sportwereld. En al moeten de deelnemers in deze sporten niet in korte broek een grasveld oplopen, toch zorgen factoren als talent, teamwork en discipline er voor dat esports gerust als ‘sport’ mogen gecatalogiseerd worden. Zeker de moeite om je eens in te verdiepen!

League of Legends

In ‘LoL‘ nemen teams het in een virtuele arena tegen elkaar op met als doel het terrein van de tegenstander in te nemen. Met meer dan 100 miljoen gamers elke maand is League of Legends het meest gespeelde spel ter wereld. De professioneel LoL’ers zijn momenteel actief in 15 verschillende toernooien.

CS:GO

‘Counter Strike: Global Offensive’ is een klassieke ‘first-person shooter’ die immer populair blijft. ‘Clans’ nemen het tegen elkaar op in verschillende competitieformats. Rode draad: de tegenstander sneller neerschieten dan zij jou te grazen kunnen nemen. Op dit moment zijn er maar liefst zeven internationale toernooien bezig.

Rocket League

Dit game uit 2015 is een crossover tussen voetbal en racing. Elke speler kruipt in de huid van een auto en probeert een gigantische bal in het doel van de tegenstander te knallen. Leuk én spectaculair!

Wist je dat je regelmatig wedstrijden live kan volgen op NapoleonTV? Zeker eens proberen!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK