Wat ons steeds interesseert zijn clubs of landen die aan een straffe reeks ongeslagen wedstrijden bezig zijn. In het internationale voetbal zijn er zo een heel aantal die het vermelden waard zijn:

  • Louis van Gaal is bezig aan zijn derde ambtstermijn als bondscoach van Oranje. Daarin is hij nu al 21 competitieve wedstrijden ongeslagen (17W, 4G). De reeks startte in 2001, twintig jaar geleden!
  • Italië doet in haar competitieve thuismatchen nog net iets beter: ze zijn al ongeslagen in eigen huis sinds februari 2000! Dat zijn maar liefst 48 wedstrijden (36W, 12G).
  • De Squadra Azzurra zette deze zomer ook het record van de langste overwinningenreeks op EK’s (incl. Kwalificatieronde) scherper. Het won 15 matchen op rij. Op tweede plaats, met 14 W’s op rij, staan Duitsland en… België!
  • Dit weekend kwam een einde aan de knappe reeks van ongeslagen WK-kwalificatiematchhen van Spanje. La Roja bleef 66 van die wedstrijden ongeslagen, maar verloor nu van Zweden. Dat is zelf aan een nationale recordreeks bezig, met zeven gewonnen thuismatchen in die WK-kwalificaties. Daarin versloeg het ook Frankrijk én Italië!
  • Het meest indrukwekkende record is dat van Italië zelf. Ze braken dit weekend het wereldrecord wedstrijden zonder nederlaag op rij. Het is nu al 36 matchen ongeslagen, oftewel: sinds oktober 2018!
  • Romelu Lukaku speelde zijn 100e interland voor België en scoorde zijn 67e goal. In zijn laatste 50 interlands scoorde hij 50 keer! België is bovendien ongeslagen kwalificcatiewedstrijden (voor EK of WK) sinds juni 2015!

Wed hier op de Europese WK-kwalificatiewedstrijden!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK