In Duitsland en Spanje gaat het basketbal opnieuw van start. Om het seizoen op tijd te kunne afsluiten, wordt er meteen overgeschakeld naar playoffs.

DUITSLAND

Zaterdag vonden de eerste wedstrijden plaats in de easyCredit BBL na de covidcrisis. Omwille van de speciale omstandigheden wordt een slotcompetitie ingesteld met 10 teams, in twee groepen van vijf. De beste vier van elke groep schakelen nadien over naar een knock-out stage.

Bayern München, dat de voorbije twee seizoenen kampioen werd, verloor in Groep A meteen verrassend van Ulm. Straks spelen ze tegen Crailsheim Merlins en willen ze hun verlies goedmaken.
Ratiopharm Ulm gaat op bezoek bij Baskets Oldenburg en wil voor een nieuwe verrassing zorgen.

In Groep B startte Alba Berlin – de finalist van de voorbije twee jaar – met een overwinning. Ze spelen morgen tegen het Brose Bamberg van de Belgische coach Roel Moors.

SPANJE

In Spanje herstart de Liga ACB meteen met een playoff-ronde. Twee groepen van zes spelen tweemaal tegen elkaar. De beste twee van elke groep gaan door naar de halve finale.
Barça (Groep A) en Real Madrid (Groep B) stonden nek-aan-nek aan de leiding in het reguliere seizoen. Zet hier in als je denkt dat ze allebei hun eerste match winnen.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK